top of page

Kinder Bueno Cheesecake

Updated: Apr 27, 2020

Je zou het misschien niet zeggen, maar eigenlijk ben ik een grote snoepkont. Als ik in de winkel aan de kassa passeer, kan ik een Kinder Bueno echt niet laten liggen dus toen ik dit recept las, moest ik het wel uitproberen. En ja hoor, direct verslaafd!!! Dus jullie zijn bij deze gewaarschuwd.
Recept voor 10 personen/ 1 taart

Benodigdheden:

  • 8 pakjes Kinderbueno

  • 700 gram MonChou

  • 150 gram witte basterdsuiker

  • 80 gram roomboter ongezouten

  • 5 eieren

  • 2 el zelfrijzend bakmeel

  • 200 gram chocolate chip cookies

  • 1 reep pure chocolade

  • 125 gram crème Fraîche


Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de boter al eventjes buiten de koelkast heeft gestaan zodat ‘ie inmiddels lekker zacht is. Verkruimel de koekjes en kneed de boter er doorheen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verspreid het koekjesmengsel over de bodem.


Bak dit 15 minuutjes in de oven. Hierna zet je het weg om af te koelen en zet je de oven op 200 graden. Ondertussen doe je de MonChou in een mengkom en mix je het tot een glad goedje. Maak 5 pakjes Kinder Bueno open(in totaal heb je dus 10 reepjes) en hak de inhoud plat in een kommetje.

Zet deze een minuutje in de magnetron. Voeg de suiker en het meel toe aan de MonChou en doe de gesmolten Kinder Bueno er bij. Mix dit goed door elkaar.

Splits nu twee van de eieren, zodat je daar alleen het eigeel van hebt. Voeg dat en de overige hele eieren toe in de mengkom en mix alles tot een glad geheel. Roer als laatste de crème fraîche er doorheen en giet het mengsel in de springvorm. Zet de cheesecake nu 15 minuten in de oven.


Haal het er uit en zet de oven terug naar 100 graden. Haal eventjes met een mes de rand van de cheesecake los en zet het weer in de oven. Laat de cheesecake een uur staan. Als ie klaar is zet je de oven op een kiertje en laat je hem even afkoelen.


Na 15 minuten kan de cheesecake gewoon op het aanrecht verder afkoelen. Als de taart op kamertemperatuur is kun je gaan decoreren. Smelt de helft van de reep chocolade. Een kloddertje hier en een streepje daar door, zo over de cheesecake. Leg nu stukjes van de overgebleven Kinder Buenos in de chocoladeklodders en voilá!


Klaar! Ik heb nog wat chocosprinkles er bij gedaan, maar dat hoeft niet perse hoor. Is dit de hemel? JA. Dit is de hemel!


Bron: Anouk Kantelberg

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page