top of page

Bakken en braden: een nieuwe hobby in lockdown

Updated: Apr 29, 2020

Nooit gedacht dat ik zou kunnen koken, laat staan dat ik het leuk zou vinden, maar niets is minder waar. Sinds de lockdown heb ik koken ontdekt als nieuwe hobby.Koken is bijzonder gevarieerd. Dat houdt het uiteraard ook interessant. Ik hou ervan om elke dag iets anders te bereiden: vis, vlees, vegan... Alles is mogelijk en je kan overal een lekker gerecht van maken als je maar de juiste smaken combineert.


Verschillende keukens

“If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.” ― J.R.R. Tolkien

De Spaanse tapas, Italiaanse pasta’s en Japanse sushi kent ondertussen iedereen Het loont dus de moeite om over de grenzen heen te kijken aks je lekkere recepten zoekt. Zo haal ik mijn inspiratie geregeld bij de Thaise keuken of een heerlijke Hawaïaanse Poke Bowl, maar waar ik echt fan van ben is de Midden-Oosterse keuken. Vol van smaak door de eindeloze kruiden(mixen), exotische ingrediënten en vooral de vaak perfecte balans tussen de verschillende smaken is wat deze cuisine voor mij tot één van de meest populaire van vandaag maakt.

Desserts

Ook al zijn dessertjes uiteraard niet zo gezond, toch zijn ze ontzettend leuk om te bereiden. Gedurende de week probeer ik zoveel mogelijk te werken rond gezonde voeding. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Toch vind ik dat je in het weekend wel een keertje mag zondigen.Elk weekend maak ik een overheerlijk dessert en zal ik dit ook met jullie delen. Ook voor mijn huwelijk heb ik de nagerechten trouwens zelf gemaakt. Heel leuk om te doen en het gaf de dag toch een extra persoonlijke toets.


Gezonde ingrediënten

“By choosing healthy over skinny you are choosing self-love over self-judgement.” – Steve Maraboli

Gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. De recepten op mijn blog bevatten veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingrediënten, precies wat jij nodig hebt. Ik werk steeds met biologische producten en probeer zoveel mogelijk groenten en fruit uit eigen tuin te verwerken in mijn gerechten. Op het moment moet ik dit nog aanvullen met andere producten omdat dit mijn eerste jaar is met een grote moestuin, maar tegen volgende winter wil ik proberen zoveel mogelijk te koken met producten uit eigen tuin.Hello Fresh

Onlangs ben ik ook begonnen met Hello Fresh. Op zich ben ik wel fan van het concept. Steeds een ander menu, je kan een week pauzeren als je geen zin hebt en ze geven juist genoeg mee van de ingrediënten zodat je weinig afval hebt. Voor een beginner is het heel handig om uit zoveel verschillende recepten te kunnen kiezen.


97 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page