Bakken en braden: een nieuwe hobby in lockdown

Updated: Apr 29, 2020

Nooit gedacht dat ik zou kunnen koken, laat staan dat ik het leuk zou vinden, maar niets is minder waar. Sinds de lockdown heb ik koken ontdekt als nieuwe hobby.Koken is bijzonder gevarieerd. Dat houdt het uiteraard ook interessant. Ik hou ervan om elke dag iets anders te bereiden: vis, vlees, vegan... Alles is mogelijk en je kan overal een lekker gerecht van maken als je maar de juiste smaken combineert.


Verschillende keukens

“If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.” ― J.R.R. Tolkien

De Spaanse tapas, Italiaanse pasta’s en Japanse sushi kent ondertussen iedereen Het loont dus de moeite om over de grenzen heen te kijken aks je lekkere recepten zoekt. Zo haal ik mijn inspiratie geregeld bij de Thaise keuken of een heerlijke Hawaïaanse Poke Bowl, maar waar ik echt fan van ben is de Midden-Oosterse keuken. Vol van smaak door de eindeloze kruiden(mixen), exotische ingrediënten en vooral de vaak perfecte balans tussen de verschillende smaken is wat deze cuisine voor mij tot één van de meest populaire van vandaag maakt.

Desserts

Ook al zijn dessertjes uiteraard niet zo gezond, toch zijn ze ontzettend leuk om te bereiden. Gedurende de week probeer ik zoveel mogelijk te werken rond gezonde voeding. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Toch vind ik dat je in het weekend wel een keertje mag zondigen.